Skeleton in my closet

November 1st, 2008 by callister

In order to help Zariel understand his wife Azziey better, i have to answer few questions from him. But before that you have to know the fact that Women are from Venus and Men are from Mars. We’ve all heard the saying. It’s a metaphor saying that both men and women are human beings but differ in many ways. So Zariel, this is my answer.

dsc00318

Gambar ini adalah hiasan semata2. Yang sebelah kiri 2 kakak ipar saya. Yang sebelah kanan dah ada yang punya. Yang Belakang tu nampak tak,mak saya tengah nangis?

1. Kau lebih suka bergaya dalam keadaan santai atau..? bule bagi jawapan lain yang berkaitan

Saya memang sukakan gaya santai.  Santai saya adalah jeans + t-shirt = comel. Dan kalo nak bergaya lebih sikit, saya akan pakai jeans + t-shirt + jacket = cun + anggun.:razz: Saya akan pakai pakaian yang selesa dan boleh meningkatkan keyakinan saya.:grin:

dsc02861

2. Berapa banyak baju kau ada dalam almari pakaian dalam bilik kau? tak termasuk baju buruk / koyak

Berapa banyak? Hu~~nak suruh kira ke? Amatlah banyaknya sebab perempuan mana yang bajunya sikit? Saya memerlukan dua almari baju untuk meletakkan baju2 saya. Tak percaya? Tengok gmbar kat bawah.:shock:

dsc02858 dsc02864

Ini semua adalah benar2 belaka, xda maknanya saya nak tipu.:smile:

3. Berapa pasang kasut yang kau gunakan sepanjang minggu? termasuk kasut kerja/ kasut *dating*

Tidak lebih dari dua. Kalau saya sukakan satu2 kasut, saya akan pakai sampai rosak.  Saya akan pakai kasut yang selesa. Tapi ada gak sesetengah perempuan sanggup pakai kasut yang tak selesa semata2 sebab nak bergaya ( cth: adik saya). Itu menyeksa!:roll:

4. Meja solek kau penuh tak dengan aksesori mekap sampai barang lain letak tempat lain?

Owh.. Saya ada meja yang cukup besar untuk letak mekap. So, xda masalah di situ. :wink:

5. Setiap kali kau mandi, adakah kau tukar pakai baju lain kalau sekadar berada di rumah?

Kalo saya mengemas rumah, pastu saya mandi,mestilah saya akan tukar baju. Tapi kalo x mengemas, satu baju untuk 2 hari ketika berada di rumah. Dan sebabnya ialah saya xmemasak or wat keje berat2 kat umah.

So no good reason untuk tukar sebab saya ni wangi orangnya..

6. Pernah tak suami/ teman lelaki memberi komen tentang penampilan kau?

Dia xkisah ape saya pakai selagi penampilan saya xterlalu seksi and tidak “memprovoke” sesiapa. Anda mahukan contoh? Saya ada satu baju bertulis ” boyfriendholic”. Agak memprovoke kan? So, saya dilarang memakai baju tu dikhalayak ramai. Saya hormati keputusan itu sebab memang betul pun.:grin::wink:

Sebelum saya habis ni, saya nak beberapa kawan saya jawap soalan2 yang comel and simple ini. Mereka adalah: T.a.T.a , Nono, Fishballisme, Zul , menteil dan d2z.   Kalo korang kawan saya, tolong jawap ye.:razz:

Sebelum habis, sy nak menunjuk beberapa handbag saya yang comel.:razz:

dsc02866

That’s all skeleton in my closet.:grin:

ps: Mintak maap sebab post ni campur aduk bahasa. :razz:

pss: Mintak maap jugak sebab tajuk macam xda kaitan dengan post. Xda idea dah.:roll:

174 Responses to “Skeleton in my closet”

  1. callister says:

    hehe..thx u abg long..
    yeah later i will visit ur blog again..
    maybe we can exchange link.. 😀 🙂

  2. Najlaa says:

    haha..prmpuan n baju banyak mmg takleh dipisahkan…normal la tuh…

    same la..me too kalau rasa xde buat aktiviti yg mmbusukkan baju, i’ll wear it again sebab selalu rasa mcam nak jimatkn penggunaan washing machine… !:razz:

    Najlaa´s last blog post..Perempuan, Handbag Besar & …

  3. callister says:

    haha..ada pun geng ni.. :up:
    betul 2 kalo baju xkotor and memg xda aktiviti lasak, mcm malas nk tukar sb bukan berbau lagi.. 😀
    n sy lagi la kena jimat sb hantar dobi..
    mahal.. 😮

  4. Kujie says:

    hehehehe..sik bek kak jie dtg bawa torch lite..hehehe

  5. adieos says:

    hehehe… silap tu.. apek pon laki gak… nyonya la…

    adieos´s last blog post..Rase macam keje 2 hari

  6. callister says:

    haha..nasib bawa torch lite ajer..
    kalo xbw ape2 lagi susah.. 😎

  7. callister says:

    hehe…salah2..
    nyonya..tersasul plak!! 😀 😛

  8. suituapui says:

    This is the 158th comment! Wah! You’re as hebat as kennysia!!! LOL!!!

    suituapui´s last blog post..Monday, Monday…

  9. callister says:

    haha..suituapui,of cos la cos it’s been 17 days i collect all this comment..
    no update.. 😕

  10. YAN^S says:

    tu bukan kau ke yg sebelah kanan tu ?

    YAN^S´s last blog post..Rileks 6

  11. kento says:

    wahlau…bila nk update blog nih nie haha ^_^

    kento´s last blog post..Rising Fighting Spirit

  12. callister says:

    itu aku la..
    mcm la xkenal..
    lupa lak ko memg xkenal.. 😛

  13. callister says:

    akan diusahakan..
    agak bz ni.. 🙄 😉

  14. YAN^S says:

    tahu pun aku tak kenal….

    YAN^S´s last blog post..Rileks 6

  15. callister says:

    aha! skang ko dah kenal kan? 🙂

  16. Richie says:

    bila nak buat post baru ni haaa? haha

    Richie´s last blog post..Richie Menyumpah Seranah!!

  17. Faiz says:

    kahwin? x sabar rasanya…hehe…

    Faiz´s last blog post..Cincin ! Owh ,Sakit !!!

  18. callister says:

    haha..tgh bercadang2 la ni..
    tapi xda idea..
    jenuh perah otak ni.. 🙄

  19. callister says:

    sy pun xsbr nak kawin gak tapi belum ada yang masuk minang..
    mcm mane?? 😛

  20. Faiz says:

    erk?ada ym x?
    add sy…ada bnda sy nak bncang dgn awk…
    ym = scromix
    sy tnggu …

    Faiz´s last blog post..Cincin ! Owh ,Sakit !!!

  21. callister says:

    ada..dah add pun..nape ek?? 😎

  22. Mr Am says:

    agak2 kalau aku g pinang ko, leh kena pukul ngan yam x aku?? haha..

    Mr Am´s last blog post..No programming tutorial here..

  23. callister says:

    haha..2 ko kena cuba dulu la… 😀
    tak pun ko mintak kebenaran dia dulu.. 😛

  24. […] recent photo. If you notice, i’m wearing the boyfriendaholic t-shirt that i mentioned in my previous post. Aw~~ I really wanted to give away the t-shirt, anybody interested? The size is s. It’s […]

Leave a Reply

CommentLuv badge